Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс е напълно възстановен от контузията в глезена и се надява да играе още в първия мач след паузата в Бундеслигата срещу Аугсбург, съобщи самият той. 33-годишният състезател има само два двубоя в първенството от средата на септември насам и пропусна Световното първенство в Катар.

В момента Дортмунд е на тренировъчен лагер в Марбея, Испания.

"Чувствам се добре и тренирам пълноценно с отбора. Доволен съм от развитието на нещата, въпреки че се случват и някои спънки във възстановяването ми. По време на празниците се стараех да вляза във форма и сега продължавам да наваксвам. Тренировъчният лагер помага много. Задачата ни е да поставим основите за по-добър завършек на сезона. В момента изоставаме и трябва да се борим от първия ден. Няма място за оправдания. Трябват ни скорост, желание и по-добро представяне в битката за всяка топка. Трябва отново да започнем да играем като отбор, тъй като това не се виждаше в част от мачовете ни през есента", каза германецът.

Ройс и останалите дълготрайно контузени се завръщат за Борусия и старши треньорът Един Терзич разполага с всички играчи. Това дава надежди на отбора да поправи грешките от първата половина на сезона, довели го до шесто място с 9 точки изоставане от върха.

За "вестфалци" се завръща и нападателят Себастиан Алер, който премина две операции и химиотерапия заради рак на тестисите.

"Радваме се, че той е отново при нас. Себастиан е силен психически и ние ще се постараем да го вкараме в ритъм", допълни Ройс.