От Реал (Мадрид) ще опитат да се разделят с Еден Азар в четвърти пореден трансферен прозорец, въпреки че президентът на клуба Флорентино Перес е напълно наясно, че продажбата на белгиеца е почти невъзможна.

По информация на The Athletic, полузащитникът за пореден път е разочаровал треньора на Реал Карло Анчелоти и в близките седмици от клуба ще направят всичко възможно да намерят нов клуб на Азар.

От Реал искат да се разделят с Азар както заради високата му заплата (б.р. 15 млн. евро след платени данъци), така и заради слабото влияние на футболиста върху играта на тима и твърде малкото игрови минути, които има.

Посочва се, че президентът на Реал Флорентино Перес е напълно наясно, че в момента продажба на Азар на практика е невъзможна. Самият Азар категорично отказва да си тръгне по средата на сезона, най-вече заради семейството си

Договорът на футболиста с Реал е до лятото на 2024 година, като белгиецът е готов да си тръгне още след края на настоящия сезон, ако получи добра оферта. През февруари в Мадрид се очакват агентите на играча за разясняване на ситуацията, в която е.

По информация на The Athletic, 32-годишният Азар не е водил досега сериозни преговори за напускането на Реал.