Пьотр Нестеров започна с убедителна победа в квалификациите на турнира по тенис на твърда настилка в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара.

19-годишният българин разгроми Сива Атуру от Индия с 6:0, 6:0. Във втория кръг на пресявките българинът ще играе срещу Александру Димитру от Румъния.

През тази седмица Нестеров достигна до 1/2-финалите на друг турнир в Монастир.

Денислава Глушкова започна успешно в същата надпревара в Монастир с награден фонд 40 хиляди долара.

Глушкова, която днес празнува рожден ден, победи Вибхасре Гоуда от Индия с 6:0, 6:0 за 42 минути. Във втория кръг на квалификациите тя ще играе срещу Химари Сато от Япония.

Междувременно, шампионът на "Ориндж Боул" до 14 години Иван Иванов дебютира с победа на турнир по тенис  в Манакор (Испания) с награден фонд 15 хиляди долара.

Българинът, който участва с "уайлд кард" спечели в първия кръг на квалификациите срещу Тео Нилсон от Швеция с 6:3, 6:3. Във втория кръг Иванов ще играе срещу № 5 Доминик Келовски от Чехия.

Другият български представител Николай Неделчев, поставен под № 2 в пресявките, надделя над Маркос Пигуерас от Испания с 6:1, 6:4. Следващият съперник на Неделчев ще бъде Тим Лоoсен от Германия.