Берое нанесе пета поредна загуба на Спартак Плевен. В среща, изиграна в зала "Балканстрой“, играчите на Бойко Миленков надвиха своя съперник с 97:81, след като наваксаха двуцифрено изоставане в началото.

Домакините отново бяха без Симеон Илиев, който се контузи на мача в Ботевград, но дебют направи новопривлеченият център Седариан Рейнс.

Победата бе шеста за Берое, като съставът има и 7 загуби, а в следващия кръг приема Шумен. Отборът на Тодор Тодоров е с баланс 7:6, като му предстои гостуване на Черноморец.

Двубоят започна с размяна на кошове, но домакините стартираха с много висока успеваемост и още в средата на частта дръпнаха със 17:9. Разликата в тяхна полза стана и двуцифрена, но постепенно мерникът им започна да изневерява. Берое вкара 12 поредни точки и стигна до пълен обрат, преди тройка със сирената на Николай Маринов да изведе отново отбора му напред - 26:25 след първата четвърт.

Спартак отново натрупа преднина от 7-8 точки в началото на втория период, но малко след това съперникът му изравни за 37:37. Последваха изключително оспорвани минути, белязани и с поредица от технически нарушения на старозагорския отбор, който на почивката имаше минимален аванс - 44:43.

Баскетболистите на Бойко Миленков на свой ред се откъснаха с двуцифрен аванс на няколко пъти след подновяването на играта. Домакините за кратко намалиха на 4, но преди последната част Берое бе напред с 66:59.

Подемът в играта на състезателите в зелени екипи продължи и в оставащото време. Разликата мина границата от 20 точки, като те нямаха проблем да спечелят убедително.

Дариъс Хол бе водещ реализатор за победителите с 35 точки. Александър Тодорович също направи много силен мач с 22 точки и 17 борби. Дарин Иванов вкара 15 точки, с по 10 се отчетоха Робърт Георгиев и Михаил Комбаков.

За Спартак Николай Маринов отбеляза 14 точки, с 13 е Николай Стоянов. Цветомир Чернокожев се отчете с 11, а по 10 добавиха Димитър Маринчешки (12 борби), Мартин Маринов и Ивко Ивков.