Йоханес Тингес Бьо спечели за трети път през този сезон дубъл от стартовете на преследване и спринт, след като завърши първи в Поклюка, Словения днес с 31:43.2 минути.

Това е седма победа в 10 старта от Световната купа по биатлон през този сезон за норвежеца. Бьо направи две наказателни обиколки в 12.5-километровото преследване, като завърши с 1 минута и 4.9 секунди пред 2-ия и защитаващ Световната купа от миналата година французин Кентен Фийон Майе. Представителят на Франция успя да раздели двамата норвежци на подиума, тъй като третото място е за брата на победителя - Тарей Бьо, с време с 1:06.6 минути по-слабо от това на първия.

Йоханес Тингес Бьо започна сезона на скромното 12-то място на 20 километра в края на ноември, но след това няма състезание, в което да не е на подиума. Изравни рекорд от 5 поредни спечелени старта, на два пъти остана на 3-то място, а сега в Поклюка отново се върна на пътя на победите с нов дубъл от стартове.

Йоханес Тингес бе и част от отбора на Норвегия, който спечели първите две мъжки щафети.

Петкратният и 12-кратен световен шампион Бьо отпразнува своята 62-а победа в Световната купа и гледа към четвърта титла за края на сезона.

В класирането за Световната купа днешният победител е и убедителен водач със 779 точки, пред Стурла Лагрейд (Норвегия) с 675 и Фийон Майе (Франция) с 377.