Звездата на Норвегия и световния биатлон - Йоханес Тингес Бьо спечели спринта на 10 км от Световната купа пори мъжете, който се проведе в словенския зимен център Поклюка. Това е четвърта поредна победа за него в тази дисциплина, с което Йоханес подобри рекорда за най-много поредни спечелени спринтове. 

29-годишният биатлонист направи една грешка на огневия рубеж, но приключи пред своя брат Тарей Бьо, на преднина от малко повече от 48 секунди. По-големият от звездното семейство в биатлона беше безгрешен, завършвайки втори.

Триумфът на Норвегия беше пълен след като Стурла Холм Легрейд зае третото място днес. 

Най-предно място от българите зае световният вицешампион за юноши - Благой Тодев. Той финишира 61-и. Българинът остана на точно секунда от последното място в топ 60, което щеше да му позволи да стартира в утрешното преследване на 12.5 километра.

Владимир Илиев и Антон Синапов завършиха съответно 70-ти и 86-ти. Илиев завъртя 4 наказателни обиколки, а Синапов - две.

Лидер в генералното класиране след девет индивидуални старта от началото на сезона е Йоханес Бьо. Втори е Стурла Холм Легрейд, а французинът Емилиян Жаклен е трети.