Мениджърът на английския гранд Ливърпул - Юрген Клоп обяви на пресконференция днес, че се очаква Върджил ван Дайк да отсъства няколко седмици от футболния терен. Причината е, че той получи мускулна травма по време на мача срещу Брентфорд, загубен от "мърсисайдци" с 1:3 в мач от 19-я кръг на Премиър Лийг. 

"Контузията не е нито краткосрочна, нито дългосрочна. Нещо в средата е. Със сигурност възстановяването му ще продължи няколко седмици", сподели Клоп пред медиите. 

Треньорът коментира и евентуалния дебют на новото попъление в атаката на тима - Коди Гакпо за срещата с Уувърхемптън в турнира ФА къп, която е тази събота от 22:00 часа. Нидерландският национал, който отбеляза 3 гола на Мондиала в Катар на три различни национални тима, беше привлечен от ПСВ Айндховен. 

"Да, той ще бъде в групата и ще участва. По какъв начин и за колко време? Това предстои да решим в следващите няколко часа. Първите впечатления от него са много добри. Той има натурален талант и знае как да намира вратата", коментира мениджърът на Ливърпул.