Организаторите на рали "Дакар“ направиха промени по следващите два етапа на надпреварата заради поройните дъждове в Саудитска Арабия през последните дни. Заради тях третият етап на състезанието бе скъсен.

Освен специалните етапи дъждовете наводниха и бивака в Ал Дувадими, където трябваше да финишира следващият етап. Вместо това той ще бъде удължен и след края на специалния етап, който няма да бъде променян, състезателите ще продължат към бивака в Рияд, като за целта ще трябва да направят 300-километров преход.

Съботният етап, който трябваше да представлява обиколка около Ал Дувадими няма да се проведе по план. Вместо това състезателите ще изминат отсечката, която бе предвидена за неделния ден от Ал Дувадими до Рияд. След нейния край те ще се насочат или към бивака в Ал Дувадими, или ще се върнат обратно в този в Рияд.

Програмата за неделния ден ще бъде обявена след завършването на съботния етап, като тя ще бъде определена на база това кой бивак се използва.

В понеделник е предвиден единственият почивен ден в тазгодишното издание на рали "Дакар“, когато пилотите и отборите ще бъдат в Рияд.