Спечелилият титлата във Висшата лига на Англия с Лестър австрийски бранител Кристиан Фукс обяви край на състезателната си кариера.

36-годишният футболист съобщи решението си на официалния сайт на последния си клуб Шарлът от американската Мейджър Лийг Сокър. Фукс бе част от тима от лятото на 2021 година.

"За мен и семейството ми това бе едно невероятно пътешествие. Не само празнувахме големи успехи в продължение на много години, но и успяхме да се запознаем с невероятни хора по време на това пътешествие.

Благодарен съм за цялата подкрепа, която съм получавал през цялата ми кариера от представителите на клубовете, за които съм играл, от съотборниците ми и от феновете. С голяма усмивка мога да погледна назад към всички скъпи за мен моменти, които ще останат такива до края на живота ми“, се посочва в изявлението на Кристиан Фукс.

В професионалния футбол бранителят прекара 19 сезона, като игра за 7 клуба. Той е бил играч на Винер Нойщат, Матерсбург, Бохум, Майнц, Шалке, Лестър и Шарлът.

През 2016 година той печели с Лестър Висшата лига на Англия, както и Купата на Англия през сезон 2020/21.

В кариерата си Кристиан Фукс има 577 мача, в които е вкарал 37 гола и е направил 83 асистенции. За националния тим на Австрия има 78 мача, в които е вкарал един гол.