Отборът на Етър започна подготовка, като в първите два дни футболистите преминават медицински прегледи, а следобед тренират в Леденик.

Четири са новите попълнения, а други четирима напуснаха и нови промени не се предвиждат. Това обяви старши треньорът на "виолетовите“ Емануел Луканов.

Нападателят Мартин Тошев трябва да се присъедини към отбора в началото на идната седмица.

Новото попълнение на вратарския пост Християн Славков премина успешно медицинските тестове и вече тренира пълноценно. Християн е роден на 26 февруари 2003 г. в Пловдив. Висок е 190 см и тежи 87 кг. Той е със статут на преотстъпен в Етър от Ботев (Пд) до лятото и ще замени Станислав Нисторов, който отиде в дубъла на ЦСКА 1948.

“Започнах в школата на Марица, през 2015 г. преминах в Ботев, като през 2020 г. за половин година бях в Септември (София)  - разказа Славков. -  Общо за първия и втория отбор на Ботев имам над 40 мача, като спечелихме бронзови медали за първи път от 27 години, тогава играх в този мач. Във втория отбор имам 11 сухи мрежи – миналия сезон 8, а тази есен – три. От Ботев ме попитаха как бих приел да отида под наем в Етър и веднага откликнах с добри емоции. Етър е традиционен голям български клуб, Велико Търново е хубав град. Искам да помогна на отбора да влезе в елита. Познавам повечето футболисти, играли сме един срещу друг. Очаквам да влезем в Първа лига, мястото на Етър е там".