Легендарният защитник на Ливърпул - Джейми Карагър се изказа остро за представянето на бившия си отбор при загубата с 1:3 като гост от Брендфорд в среща от 19-я кръг на Премиър Лийг. 

"Не мога да нарека този резултат изненадващ. Всъщност това е показателно за играта на "червените“ този сезон. Колкото по-интензивен е футболът на противника, толкова по-лошо се справят с него. За тях най-добрият вариант е, когато играта е бавна. След като темпото се ускори, те не могат да го издържат. Да, имат проблеми с добре подготвените отбори. Говоря за физическата форма. Сега те няма да могат да се справят с отбори, които практикуват интензивен футбол. Изглежда, че краят на Ливърпул е близо“, категоричен беше Карагър пред Sky Sports.

Настоящият английски вицещампион и финалист от последното издание на най-комерсиалния европейски клубен турнир - "Шампионска лига" се намира на 6-о място с 28 точки от 17 мача.

Тимът на Юрген Клоп се намира на 4 точки от място в "Топ 4", но последният в четворката отбор на Манчестър Юнайтед е и с мач по-малко. 

В следващия кръг Ливърпул гостува на Брайтън. Срещата е на 14-и януари от 17:00 часа.