Скандал се разрази в Камерун, след като 21 играчи от националния отбор до 17 години бяха дисквалифицирани,съобщава британския "Телеграф".

Преди 6 месеца ръководството на местната футболна федерация се срещна с 44 състезатели от осем различни клуба за изслушване във връзка с предполагаема измама по отношение възрастта или самоличността на всеки един от тях.

Новоизбраният президент на централата и камерунска легенда  Самуел Ето'о оповести амбициозен план за справяне с един от най-големите проблеми, за който от години има сериозни съмнения в цяла Африка.

Бившият играч на Барселона и Интер Милано отново не постигна успех в този аспект, след като мнозинството от играчите, избрани за тазгодишния турнир на UNIFACC, в който играят отборите до 17 години на страните от Съюза на футболните федерации на Централна Африка, бяха дисквалифицирани.

"Камерунската футболна федерация  информира обществото, че като част от подготовката за турнира UNIFFAC Limbe 2023  21 играчи от 30-те трениращи в момента са се провалили на тестовете с ядрено-магнитен резонанс", се казва в изявлението на федерацията.