Германската футболна легенда Франц Бекенбауер съобщи, че здравето му няма да му позволи да присъства на погребалната служба в Бразилия на именития бивш футболист Пеле, пише агенция ДПА.

"Бих искал да го направя, но за съжаление здравето ми не ми позволява такъв дълъг полет. Ще съпътствам моя приятел в сърцето си в последното му пътуване“, заяви Кайзера, цитиран от германския вестник "Билд“.

3-кратният носител на световната титла Пеле и Бекенбауер, който е печелил Световното първенство и като състезател, и като треньор, играха заедно в Ню Йорк Космос през 1970-а.

77-годишният Бекенбауер заяви, че Пеле му е бил като брат, и че двамата не контактували в последните години заради здравословното си състояние.

"Но приятелство като това трае до живот. Останаха ни красивите спомени", допълва той.

Легендарният бразилец Пеле почина на 82-годишна възраст в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло на 29 декември. Погребението му ще бъде във вторник в родния му град Сантос.

В последните години Франц Бекенбауер рядко има публични изяви заради различни здравословни проблеми. Той не пътува и за Мондиала в Катар.