Канадката Бианка Андрееску и естонката Кая Канепи се класираха за втория кръг на турнира по тенис от сериите WTA 500 в Аделаида, Австралия. Първата и втората поставени тенисистки, съответно Онс Жабюр и Арина Сабаленка почиват в първия кръг и ще започнат от втория.

Андрееску отстрани на старта испанката Гарбине Мугуруса, бивша водачка в световната ранглиста, с 0:6, 7:6(3), 6:1 в мач, продължил два часа и 14 минути. След неубедителен първи сет канадката подобри представянето си, но изоставаше с 2:5 преди да осъществи обрат до 7:6 и след това да спечели третата част с 6:1.

"Във втория сет наистина трябваше да променя плана си за мача. Казах си, че трябва да опитам да победя, независимо от това какво ще се случи. Сервисът ми заработи по-успешно. Доволна съм, че успях да измъкна победата, но нямам идея как стана“, коментира бившата шампионка от US Open.

Следващата ѝ съперничка ще е победителката от срещата между американката Аманда Анисимова и четвъртата поставена рускиня Вероника Кудерметова.

Кая Канеми надделя над представителката на Беларус Аляксандра Саснович също след обрат с 4:6, 6:1, 6:4 за 2 часа и 4 минути игра и очаква противничката си от двубоя между осмата в схемата рускиня Екатерина Александрова и Маркета Вондрушова от Чехия.