Членовете на Изпълнителния комитет в Руския футболен съюз още не са решили дали да преместят федерацията в Азиатската футболна конфедерация, призна Александър Дюков, шеф на Руския футболен съюз.

ФИФА и УЕФА замразиха членството на Русия и руските отбори нямат право да участват в никакви надпревари под егидата на двете организации, както на национално, така и на клубно ниво.

"Никой от членовете на Изпълнителния комитет не е изразил желание да се преместим в Азия", каза Дюков след срещата на ръководния орган в петък.

По данни на ТАСС началниците в Руския футболен съюз са се събрали да съставят група, която да влезе в диалог с ФИФА и УЕФА. Предварително се спекулираше, че вероятната тема на срещата ще бъде напускане на структурите на УЕФА и преминаване към Азиатската футболна конфедерация.

Азиатската футболна конфедерация има практика да приема членове от други структури. През 2006 година тя включи в състава си Австралия, след като местната футболна федерация реши да прекрати членството си в зона Океания.