Днес ще се изиграят 6 мача от 18-ия кръг на Премиър лийг. С тях ще приключи футболната 2022-а година в Англия.

От 14:30 часа българско време Манчестър Юнайтед гостува на 18-ия във временното класиране Уулърхемптън. След поредицата от разочароващи резултати преди Световното в Катар, "вълците" се надигнаха и преди 5 дни победиха с 2:1 като гост Евертън след попадение в последните секунди. Юнайтед от своя страна постигна 2 поредни успеха след Мондиала и напускането на Кристиано Роналдо. Първо "червените дяволи" се справиха с Бърнли след 2:0 у дома за Купата на Лигата, а на 27 декември надвиха с 3:0 Нотингам Форест във Висшата лига.

В 17:00 часа започват 4 двубоя. 14-ият Борнемут посреща 11-ия Кристъл Палас. Разликата между тях е 3 точки, като и двата състава допуснаха поражение в последния кръг - домакините отстъпиха на Челси, а лондончани - пред Фулъм.

Нюкасъл, който е сензацията на сезона и е трети в подреждането ще има задачата да играе с Лийдс, който е на незавидното 15-то място с две поредни загуби.

Десетият Фулъм е домакин на последния Саутхемптън.

Шампионът Манчестър Сити приема Евертън на Франк Лампард, който в края на състезателната си кариера игра за "гражданите". Сега "карамелите" са в трудно положение с 3 поредни поражения в първенството, заемайки 16-та позиция, на точка над зината на изпадащите. Сити е втори, на 5 зад водача Арсенал и равен брой изиграни срещи.

В 19:30 часа водачът Арсенал гостува на Брайтън, който е седми в Премиър лийг. В последния кръг възпитаниците на Микел Артета надвиха с 3:1 Уест Хем, а "чайките" се справиха със Саутхемптън на южния бряг, записвайки идентичен резултат.