Канада и Германия постигнаха победи в група "А“ на Световното първенство по хокей на лед за младежи до 20 години.

Домакините от Канада надиграха убедително Австрия с 11:0, вкарвайки 3 попадения в първия период и по 4 в следващите два. Победата бе втора от 3 мача за канадците в групата, като те заемат третото място във временното класиране с 6 точки. Водачи са Швеция и Чехия със съответно 8 и 7 точки.

17-годишният Конър Бедард отбеляза 2 гола и 4 асистенции за Канада. Той води при реализаторите с 14 точки след 6 гола и 8 асистенции от началото на шампионата. Вторият в класацията Логан Станковън добави едно попадение и 3 асистенции срещу Австрия.

Германските хокеисти постигнаха първи успех от трите си срещи до момента, също надделявайки над австрийците с 4:2 и държат четвъртото място с 3 точки. Роман Крехтер се отличи с гол и асистенция и вече има две попадения на Световното първенство.

Австрия натрупа 4 поредни поражения и е на последната, пета позиция с 0 точки, извън местата, даващи право на участие в 1/4-финалните плейофи.

В другата група "В“ Словакия победи Латвия с 3:0. Успехът бе втори за словаците от 3 изиграни мача, като те се намират на второ място в подреждането с 6 точки, колкото има и третият САЩ. Начело е Финландия със 7 точки.

За Словакия се разписаха Филип Месар, Алекс Черник и Шимон Немец. Латвийците събраха 4 загуби на последното, пето място с 1 точка в актива си.