Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп заяви, че 19-кратните шампиони на Англия няма да бъдат сред претендентите за златните медали във Висшата лига.

Тази вечер "мърсисайдци" приемат Лестър в мач от 18-ия кръг на Висшата лига. Ливърпул заема шесто място преди този мач с 25 точки, на пет от четвъртия Тотнъм. Лидер в класирането е Арсенал с 40 точки, а втори е Манчестър Сити с 35.

"Този ​​сезон говорим за топ 7, защото Нюкасъл е много силен отбор. Само четири тима ще се класират за Шампионската лига. Изглежда, че остават две места - Арсенал прави изключителен сезон. Сити си е Сити. Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Челси също са в играта. Ще бъде трудно", сподели немският специалист.

"Трябва да направим феноменален втори полусезон, за да се класираме за Шампионската лига. Това е нашата цел. Видно е с какви качествени състезатели разполагаме, но много неща зависят само от нас. Ние сме под напрежение, като другите отбори, защото да знаем, че изоставаме с няколко точки, не е най-приятното чувство. Очаква ни голяма битка с много прекрасни мачове", добави Клоп.