Английският гранд Ливърпул излиза днес срещу Лестър в среща от 18-ия кръг на Висшата лига на Острова. Мачът ще се играе на "Анфийлд" от 22:00 часа българско време.

Съставът на Юрген Клоп спечели първата си среща след подновяването на шампионата, надделявайки над Астън Вила като гост с 3:1, но преследването на тимовете пред тях в подреждането продължава. Ливърпул са шести с 25 точки, на 15 от лидера Арсенал и на 5 от място в "Топ 4".

"Мърсисайдци" ще бъдат без контузените Артур, Луис Диас, Диого Жота, Роберто Фирмино, Къртис Джоунс и Джеймс Милнър, но в състава се завръща френският национал и световен вицешампион с "петлите" - Ибрахима Конате.

Ливърпул са в серия от три поредни победи за първенство.

За Лестър проблемите също не са малки. Брендън Роджърс няма да може да разчита в двубоя на петима основни играчи като Райън Бертранд, Джони Еванс, Джеймс Джъстин, Джеймс Мадисън и Рикардо Перейра. Под въпрос за срещата днес е и белгийският национал Денис Прат, който има контузия в кръста.

Лестър прекъснаха серията си от 2 поредни победи за първенство, записвайки загуба от Нюкясъл като домакин с 0:3 при подновяването.

В друг мач, който ще се играе днес, Уест Хем приема Брендфорд. Срещата започва в 21:45 часа българско време. "Чуковете" са в негативна серия от 4 поредни поражения, а Брендфорд са в 4 срещи без загуба (3 равенства и 1 успех). Домакините се намират на 16-о място в подреждането с 14 точки, а Брендфорд са 10-и, с 20 точки.