Юрген Клоп, който е треньор на английския гранд Ливърпул, сподели мнението си за новия играч на "мърсисайдци" - Коди Гакпо, който направи фурор на Световното първенство в Катар, вкарвайки три гола в три различни срещи за Нидерландия. 

"Той е наистина много добър играч. Много интересен. Това е нещо голямо за него. За нас също. Очевидно се радва да дойде при нас. Направихме трансфера много рано. Може и да има шанс да играе срещу Брентфорд, но той не е голям. На първи януари е почивен ден, така че всички документи трябва да бъдат подписани на 2-ри преди обяд. Не съм много сигурен, че това ще може да се случи.

Ясно е, че позицията, на която най-често играе, е отляво. Но всъщност може да бъде на всяка една от четирите позиции, когато отборът играе в схема 4-2-3-1. При 4-3-3 вероятно предпочита да бъде по левия фланг", заяви Клоп.

"Този трансфер няма нищо общо с Боби Фирмино. Говорихме с него. Аз определено искам той да остане. Дали привличането на Коди е предизвикано от контузиите на Жота и Диас? Не, изобщо. Още преди 2-3 месеца взехме решение, че ни е нужен такъв трансфер от спорно-техническа гледна точка", категоричен е моениджърът на финалиста в Шампионска лига през миналата година.

"Дали ще има още нови играчи през януари? Обсъждаме тези неща с борда на директорите, а не в залата за пресконференции. Да привлечем Коди по начина, по който до направихме, е добър знак. Само няколко човека знаеха за това и нищо не излезе предварително, което бе от голяма полза. Затова не можете да очаквате да отговоря на въпроса дали ще има други трансфери през януари", добави Клоп.

Ливърпул се намира на 6-о място в класирането на Премиър Лийг с актив от 25 точки. Пред тях са Арсенал, Манчестър Сити, Нюкясъл, Тотнъм и Манчестър Юнайтед.

"Ние сме в настроение да преследваме тези, които са преди нас в класирането. Трябва да сме много неудобен съперник за всички, срещу които се изправяме. Чувстваме се настина свежи след почивката, която имахме. Очаквам реакция от Лестър след загубата от Нюкасъл. Ще бъде труден мач“, добави още Клоп на днешната пресконеференция преди утрешния мач на тима му с "Лисиците". Срещата е от 22:00 часа на "Анфийлд"