Стефанос Циципас, който се намира на 4-о място в световната ранглиста при мъжете, говори пред медии след успеха с 2:1 сета над първата ракета на България - Григор Димитров в най-новия тенис турнир - United Cup, който започна днес в Пърт, Австралия.

"И двамата се представихме добре. Григор имаше лош късмет, тъй като беше много близо до победата. Накрая една точка направи разликата. Трудна победа, но с удоволствие ще я приема, тъй като положих доста усилия", заяви световният номер 4 след седмия си успех над Димитров.

"В началото на мача ни беше много трудно заради жегата, така че много се радвам, че затвориха покрива. И двамата играхме на много високо ниво. Опитвах се просто да се боря след първия сет и да остана в мача. Знаех, че няма да ми е никак лесно, защото Григор играе много добре в последните няколко години. Настоящият му ранкинг не е най-високият, който е заемал, но той все още притежава необходимите качества и може да се съревновава с най-добрите в света. Радвам се, че успях да се възползвам от лекото колебание в играта му и да надделея в тайбрека", добави още Циципас.

България е в група с Гърция, които са поставени под номер 1, и Белгия. В днешния ден Изабела Шиникова загуби с 1:2 сета от Деспина Папамихаил и със загубата на Димитров, "елините" поведоха с 2:0 победи.

Утре са срещите на първите ракети при жените, на вторите при мъжете и на двойки, след които ще стане ясен крайният победител.