Селекционерът на националния ни мъжки отбор по баскетбол - Росен Барчовски сподели, че ще се радва на евентуално завръщане на доскоршния гард Дий Бост.

33-годишният американец с български паспорт се отказа от представителния тим след Евро 2022, но вчера Бост заяви пред турски медии, че води разговори за завръщането в националния ни отбор.

"Скоро не съм мислил по този въпрос, защото се разделихме с него приятелски след Европейското. В момента работим по процедурата за издаване на българско гражданство на двама играчи на тази позиция. Надявам се, че до края на януари ще бъдат готови нещата. Държа да имаме двама човека, за да имаме избор“, коментира Росен Барчовски.

"Мениджърът на националния ни отбор Тодор Колев ме информира, че Дий Бост е провел разговори с него и с Александър Везенков на тема завръщане в националния. Аз лично не съм говорил с него, но ще го направя. Радва ме, ако имаме и тази възможност, защото той е много опитен и със сигурност ще ни помогне за предстоящите мачове с Румъния и Португалия от предварителните квалификации. Той познава и атмосферата, и отбора", добави българският специалист.