Новото попълнение на Ливърпул - Коди Гакпо призна, че сънародникът му Върджил ван Дайк е изиграл ключова роля за трансфера на 23-годишния нападател.

Гакпо вкара три гола на Световното първенство в Катар преди Нидерландия да загуби от бъдещия световен шампион Аржентина на 1/4-финал. ПСВ Айндховен ще получи сума в порядъка на 37-47 милиона паунда в зависимост от представянето на Гакпо.

Големият враг на Ливърпул - Манчестър Юнайтед, следеше нидерландецът още преди Мондиала в Катар, но Гакпо признава, че до изненадващия трансфер се е стигнало благодарение на капитана на Нидерландия и лидер на Ливърпул Върджил ван Дайк.

"Това, в което Върджил ме убеди, че правилното решение за мен ще е да се присъединя към Ливърпул", сподели Гакпо пред клубния сайт на "червените".

"Той ми каза, че тук ще се развия и ще стана още по-добър играч. Идвам в изключително голям клуб, който е като семейство, а за мен това е много важно. Върджил каза само хубави неща. Радвам се, че той е тук, защото ще ми помогне да се аклиматизирам по-бързо", добави Гакпо.