Отборът на България е готов за участието си в дебютното издание на тенис турнира за смесени тимове "Юнайтед Къп“, който започва на 29 декември в Австралия, съобщиха от БФ Тенис.

Състезателите ни си направиха обкща снимка преди началото на надпреварата.

Играещ капитан е Григор Димитров, а в отбора са още Виктория Томова, Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Димитър Кузманов и Александър Лазаров.

Новото съвместно начинание на ATP и WTA започва в три австралийски града. Първото издание на "Юнайтед къп“ включва отбори от 18 държави, които се състезават в Бризбейн, Пърт и Сидни до 4 януари.

Всеки град-домакин ще включва две групи от по три държави, които ще се състезават в кръгов формат. Противопоставянето ще включва два мача на сингъл мъже и два при жените, както и един мач на смесени двойки. Всички срещи ще се играят в продължение на два дни.

След това шампионите от трите града и следващата най-добре представила се държава от груповата фаза ще се срещнат в Ken Rosewall Arena в Сидни от 6 януари до 8 за определяне на победителя. Турнирът предлага 15 милиона долара  общ награден фонд и до 500 точки в ранглистата за ATP и WTA .

България стартира на 29 декември срещу Гърция в група "А“ с начало на мача Изабелла Шиникова и Деспина Папамихаил, а след тях ще излязат на корта Григор Димитров и Стефанос Циципас. Следващите мачове трябва да се играят в петък. Третият отбор в същата тази група е Белгия, като нашите ще излязат срещу този противник на 31 декември и в първия ден на 2023-а година.