Някогашната испанска футболна надежда Боян Къркич отново е свободен агент, след като договорът му с японския Висел Кобе изтече и няма да бъде подновен.

Висел Кобе бе десетият клуб в кариерата на 32-годишния Къркич. Продукт на прочутата школа на каталунците Ла Масия, Той влиза в мъжкия отбор на Барса през 2007-а година при треньора Хосеп Гуардиола. След това е продаден на Рома след 104 мача и 26 гола. По-нататък нещата не се развиват по мечтания начин, почти никъде не успява да се наложи и често е преотстъпван.

Най-стабилното му представяне си остава в Стоук Сити, където го привлякоха за 5 години през 2014-а и вкара 15 попадения в 74 мача, но само за два сезона бе безспорен титуляр. След престой в Канада и Япония, сега Къркич най-вероятно отново ще се върне в Стоук. 

"Искам да благодаря на всички във Висел Кобе за възможността да играя за този клуб, да пристигна в Япония и да натрупам опит и впечатления. Успях да се докосна до една различна култура, благодарен съм и завинаги ще нося града в сърцето си", написа в Туитър Къркич.

Той пристигна във Висел през 2021-а година и за това време изигра 20 мача, често преследван от мускулни травми, вкарвайки едва 1 гол. Къркич бе съотборник в Кобе с легендата на Барселона Андрес Иниеста, с когото деляха една съблекалня на "Камп Ноу".