Антоанета Стефанова постигна 3 победи от 4 партии и се изкачи на второ място в класирането на Световното първенство по ускорен шахмат в Казахстан. Тя направи скок от 23 места, след като заемаше 38-а позиция след първия ден на турнира.

Българката спечели с белите фигури срещу Дария Чарокина (Русия), с черните срещу Меруерт Камалиденова (Казахстан) и Улвия Фаталиева (Азербайджан). Така сънародничката ни събра 5.5 точки, колкото имат още 6 шахматистки. Водачка е Чжун Тан (Китай) с 6.5 точки.

Стефанова допусна само едно поражение - срещу Савита Шри (Индия) с белите фигури.

Иван Чепаринов не загуби мач във втория ден при мъжете и се изкачи с 11 места до 33-о. Той победи Аристанбек Уразаев (Казахстан) с черните фигури и завърши реми с белите срещу Александър Инджич (Сърбия) и Нодирбек Якубоев (Узбекистан). Българинът е с 4.5 точки и две зад водача Магнус Карлсен (Норвегия).

Момчил Петков спечели 1.5 точки и е 137-и със сбор от 3. Българинът победи Сюлейман Ергали (Казахстан) с белите фигури, направи реми с Йахонгир Вахидов (Узбекистан) с черните и загуби с белите срещу Алексей Фьодоров (Беларус).