Носителят на "Златката топка" за 1994 година Христо Стоичков направи символична първа копка на нов спортен комплекс в Пловдив. Проектът предвижда изграждане на 8 нови спортни игрища за детско-юношеската школа на втородивизионния Марица до Езикова гимназия "Пловдив". На церемонията присъстваха кметът на града Здравко Димитров, заместник-кметът Георги Титюков, Атанас Узунов, както и президентът на Марица Христо Христов. 

"Нека да направим така, че да се гордеем, че сме от квартал "Кършияка“. Аз съм започнал да тренирам на тези игрища и затова искам този нов комплекс да бъде използван от всички младежи в тази част на Пловдив. Важно е те да могат да спортуват, защото във възрастта между 14 и 17 години ние губим нашите деца и те спират да се занимават със спорт. Затова съм благодарен, че се реализира този проект, защото без такива бази няма как да искаме да създаваме големи спортисти, с които после да се гордеем. Хубаво е, че тези игрища са до гимназията, за да може след училище учениците да не ходят по кафенетата, а да дойдат да тренират. Мисля, че този проект е един подарък за всички хора тук“, заяви Стоичков. 

Първият етап на проекта за спортния комплекс е на стойност 7 милиона лева и предвижда изграждането на две игрища със стандартен размер на голям футболен терен, едното от които ще бъде с естествена тревна настилка и едно - с изкуствена, обособяването на три малки футболни игрища, както и три многофункционални игрища за хандбал, волейбол, тенис на корт, баскетбол и фитнес на открито.

Кметът на града Здравко Димитров, който преди седмица даде началото на нов проект за изграждане и на спортна зала, непосредствено до новия комплекс на Марица, заяви, че спортът остава приоритет в управлението на града.

"Винаги съм казвал, че трябва да обръщаме внимание на спорта, за да може децата да растат здрави. Всяко училище трябва да има спортна база. Надявам се строителят да се справи в срок, за да може новите игрища да се ползват, както от юношите на Марица Пловдив, така и от учениците от Езикова гимназия "Пловдив“, в чийто двор се намират терените“, каза той.

Срокът на договора за изграждане на новия спортен комплекс предвижда той да бъде завършен преди края на 2023 година.