Полузащитникът на Манчестър Юнайтед - Кристиан Ериксен говори пред медии след победата на тима над Бърни с 2:0 при завръщането си на терена в сряда, за да стигнат до четвъртфиналите на турнира за Купата на Лигата в Англия, където ги очаква третодивизионният Чарлтън Атлетик.

Той заяви, че футболистите трябва да си заслужат първи трофей. "Червените дяволи" не са печелени купа от сезон 2016/2017 когато стигната до титлата в Лига Европа. 

"Минаха няколко години, откакто спечелихме трофей за последен път. От това къде беше клубът до това къде сме сега . . . целта е да се фокусираме върху всяко състезание и да видим къде сме в крайна сметка", заяви датчанинът пред talkSPORT. 

"Не е казано конкретно, че трябва да спечелим този или онзи турнир. Всички играчи просто искат да спечелят колкото е възможно по-далеч. Но за да стигнем до там, първо трябва да докажем, че заслужаваме. Говоря за всеки един турнир. Както видяхте срещу Бърнли, дори Купата на Лигата е важна за нас", добави още той. 

Ериксен пристигна в Манчестър Юнайтед като свободен агент през юли.

Отборът на Ерик Тен Хааг продължава участие в елиминациите на Лига Европа. Там "червените дяволи" ще имат за съперник Барселона.

В турнира ФА Къп Юнайтед започват срещу Евертън следващия месец.