Старши треньорът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, не е останал доволен от факта, че националът на Англия и играч на "гражданите" Калвин Филипс се е завърнал от Световното в Катар с наднормено тегло.

27-годишният дефанзивен полузащитник игра само 40 минути на Мондиала в Катар.

В сряда действащите шампиони на Англия отстраниха Ливърпул от турнира за Купата на Лигата, но нито един от английските национали в отбора на Гуардиола не бе сред титулярите. Кайл Уокър, Джон Стоунс, Джак Грийлиш и Фил Фодън започнаха мача на резервната скамйека, като единствено последните двама се появиха в игра през второто полувреме.

Халфът записа само 53 минути игра за Сити след трансфера си през лятото заради контузия на рамото, но причината за неговото отсъствие от групата за мача с "мърсисайдци" не е контузия, а лоша физическа форма.

"Калвин не е контузен, той се завърна от Световното с наднормено тегло", разкри Гуардиола в петък.

"Не знам защо е качил килограми, когато се завърна не бе в нужната кондиция, за да вземе участие в тренировъчните занятия или да играе. Затова не го включих в групата. Нуждаем се от него и се надявам в най-скоро време да е готов да помогне на отбора", добави Гуардиола.