Хосеп Гуардиола, треньор на английския шампион по футбол - Манчестър Сити, остава очарован от играта на 18-годишния Рико Люис при успеха с 3:2 над Ливърпул в турнира за Купата на Лигата в Англия.

"Имам усещането, че без него нямаше да играем по начина, по който играхме. Много съм впечатлен от това как игра, предвид възрастта му, срещу такъв противник. Не става дума само за интелигентността му, когато владее топката, а и за играта без топка. Привилегировани сме да можем да кажем, че го чака голямо бъдеще в следващото десетилетие и ще бъде страхотен играч за Манчестър Сити, защото е много интелигентен, много скромен. Той разбира всичко за секунда и това има голямо значение. Имаме невероятен състезател за следващите години“, заяви мениджърът на шампионите.

"Ливърпул има специални състезатели, като Дарвин Нунес, Мохамед Салах и Анди Робъртсън. А Рико Люис е само на 18 години и начинът, по който игра е невероятен. Мисля, че беше номер 1 в мача“, добави още Гуардиола по адрес на младия талант.

Рико Люис беше титуляр за първи път в мача на Манчестър Сити срещу Севиля в групите на Шампионска лига, спечелен от "гражданите" с 3:1. Тогава футболистът беше на 17 години и се превърна в най-младия дебютиращ играч, който се е разписвал в турнира.