Вратарят на Интер - Андре Онана обяви, че се оттегля от националния тим на Камерун.

26-годишният страж игра само един мач на Световното в Катар, след който бе изгонен от националния селекционер Ригобер Сонг заради неразбирателство в между него и наставника.

"Всичко започна в Нгол Нкок, където на невръстна възраст, семейството ми ми предаде ценностите, които идентифицират нашия народ. Разбрах, че любовта към тази страна е вечна. Помня как гледахме мачовете като семейство. Само камерунците могат да разберат какво означава за нас да гледаме "Неукротимите лъвове". Тогава започнах да мечтая един ден да нося фланелка на националния отбор. След безкрайни часове тренировки, безкрайни пътувания и много упоритост успях да сбъдна голямата си мечта. Но всяка история, колкото и красива да е, има своя край. И историята ми с националния отбор на Камерун приключи", сподели Онана в изявление в социалните мрежи.

 

"Играчите идват и си отиват, но Камерун е над всичко. Камерун остава вечен, както и любовта ми към националния отбор и към нашите хора, които винаги ни подкрепяха, независимо колко трудно ни е било. Моето чувство никога няма да се промени. Сърцето ми ще продължи да бие за Камерун. Продължавам да подкрепям като фен, точно както повече от 27 милиона камерунци го правят на всеки мач. Благодаря на всички, които ми се довериха и вярваха, че мога да допринеса към този отбор", написа още вратарят.