Бившият президент на Световната футболна централа Сеп Блатер направи емоционално признание. Пред германския седмичник "Ди Цайт“ швейцарецът се разкая, че не е успял да опази футбола от политическа и бизнес намеса.

Блатер, който бе начело на световния футбол 17 години, заяви в интервю пред изданието, че е направил всичко по силите си да контролира опитите за намеси, но се е провалял много пъти заради икономически и политически интереси.

Той бе отстранен от президентския пост на ФИФА и от футбола през 2015 година, след като швейцарската прокуратура започна наказателно производство срещу него. Блатер бе оправдан по обвиненията за измама от швейцарски съд през юни. Прокуратурата е обжалвала постановлението.

Пред изданието Сеп Блатер заяви, че може би предшественика му Жоао Хавеланж е бил прав, когато каза, че е създал чудовище по адрес на Блатер.

Бившият президент на ФИФА отправи остри критики към наследника си Джани Инфантино заради решението за разширяване на формата на Световното първенство с 48 отбора и опитите да промени формата на Световното клубно първенство с 32 отбора от 2025 година.

Блатер е категоричен, че ФИФА няма никаква работа в клубния футбол и не трябва да се намесва и там.