Капитанът на аржентинския национален отбор Лионел Меси отново бе поканен да се "увековечи" на "Маракана", оставяйки отпечатъци от краката си на легендарния бразилски стадион, съобщиха от държавния спортен надзор на Рио де Жанейро във вторник.

Аржентина победи драматично Франция с 4:2 след изпълнение на дузпи във финала на Мондиал 2022, а поканата към Меси, направена за първи път през 2021 година, беше отправена повторно. 

"Меси вече показа своята важност на и извън терена. Той е футболист на най-високо ниво в историята на спорта. Държи това ниво от години. Нищо не би му прилягало повече от това да получи тази чест. Меси е гений с топката", заяви Адриано Сантош, ръководител на държавния спортен надзор в Рио де Жанейро.

"Маракана" прие финалите на Световните първенства през 1950 и 2014 година. Преди близо 18 месеца Аржентина и Лионел Меси спечелиха Копа Америка на легендарния стадион.

Отпечатъците на Меси върху Алеята на славата на "Маракана" може да застанат редом до тези на легендите Пеле, Гаринча, Ривелиньо, Роналдо, Еузебио, Себастиан Абреу и Франц Бекенбауер.