Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) приема в мач от Шампионска лига турския гарнд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул). Двубоят е на 20 декември (вторник) в зала "Колодрума“.

Преди мача треньорът на Марица Борислав Крачанов, капитанът Ивелина Монова и новото попълнение Мария Кривошийска споделиха очакванията си за двубоя.

Треньорът Борислав Крачанов каза, че няма проблеми с контузии и всички състезателки се подготвят за мача.

"Надявам се да покажем по-добра игра от първия мач с Полша – добави специалистът. - Те са много силен отбор, но все пак това е спорт. Готвим се усилено за тази среща и знаем силните и слабите им страни. Срещу нас има отбор, който стана трети на световно клубно първенство със състезателки на "топ“ ниво. Надявам се залата да е пълна и да има много хора, които да ни подкрепят, а ние да им се отблагодарим с един добър мач. Разполагаме с млад състав и всяка една точка, която спечелим в Шампионска лига за нашите волейболистки е израстване. По-важно е първо да изградим момичетата като характер и манталитет и след това да ги натоварваме с очаквания. Ако започнем от 16-годишни да ги натоварваме с очаквания или на нас ни е грешна философията на волейбола или бързаме с реалната преценка“.

"Готвим се сериозно за този мач и излизаме да покажем максимума от себе си – добави капитанът на тима Ивелина Монова. -  Ще дадем всичко възможно от нас да направим силен мач. Надяваме се много и на подкрепата на публиката, която винаги ние давала крила. Винаги е по-приятно и лесно, когато залата е пълна. Психологически сме освободени и се надявам това да ни помогне. Винаги е удоволствие да играеш вкъщи в родния ти град. Емоцията е невероятна. Искам за мача да се напълни залата и ние да се раздадем на максимум за хората, които ще дойдат да ни подкрепят. Преди всеки двубой гледаме видео и знаем силните и малко по-силните им страни. Бошкович стана MVP на последното световно първенство. Готвиш се, гледайки видео и давайки сърцето си на терена. Удоволствие е да играеш срещу такива състезатели и мисля, че целият ни отбор осъзнава това. Не на всеки се случва да играе срещу такава волейболистка като Тияна Бошкович.“

"Емоцията е невероятна, защото ще играем пред родна публика – коментира новото попълнение на Марица Мария Кривошийска. - Доста по-различно е да играеш у дома. Надявам се да сме забравили първия мач в Шампионска лига, да сме освободени и да покажем най-доброто от себе си.“