Хърватия и Мароко излизат в предпоследен мач от световното първенство в Катар, който е спор за бронзовите медали. Малкият финал на Мондиал 2022 е от 17:00 часа на "Халифа Интернешънъл Стейдиъм" в Ал Раян. 

Хърватите и мароканците се разминаха с голямата си мечта - участие на финала, в който утре се срещат Франция и Аржентина (също от 17:00 часа). 

"Ватрените" преди четири години поднесоха сензацията, достигайки до финала на Мондиал 2018, където загубиха с 2:4 от "петлите". Днес селекцията на Златко Далич ще се опита отново да спечели медали. Така хърватите ще повторят постижението на легендарния си отбор от 1998 година, който завърши на трето място след победа над Нидерландия в малкия финал.

Мароко се превърна в изненадата на Мондиала в Катар. Отборът на селекционера Уалиф Реграги вече влезе в историята като първия африкански състав, достигнал толкова напред на световно първенство. След като се разминаха с голямата си мечта да участват на финала, за мароканците остава да се хвърлят в здрава битка за бронза.

Припомняме, че двата отбора бяха в една група и срещата помежду им на 23 ноември завърши без победител - 0:0.

Хърватите ще бъдат днес без титулярния си десен защитник Йосип Юранович, който е контузен. Под въпрос са Марсело Брозович и Йошко Гвардиол. Проблеми с контузени играчи тормозят и мароканците, които в полуфинала с Франция (0:2) останаха без трима от титулярните си бранители - Ромен Саис, Нусаир Мазрауи и Наиф Агер.