Френските национали Рафаел Варан и Ибрахима Конате са поредните двама футболисти от тима на Дидие Дешан, които проявяват симптоми на Камилски грип.

Заради заболяването Адриен Рабио и Дайо Упамекано не играха в полуфинала срещу Мароко (2:0). Двамата вече са по-добре и се очаква да бъдат на линия за финала на Мондиал 2022 срещу Аржентина в неделя от 17:00 часа. Кингсли Коман също не тренира с "петлите“ заради симптоми на заразата.

Конате партнираше на Варан в центъра на защитата срещу мароканците и игра на мястото на болния Упамекано. Сега Дешан ще трябва отново да прекроява отбраната, ако някой от двамата не успее да се възстанови от Камилския грип.

Не е ясно как заболяването е влязло в лагера на френските национали. Първоначалните подозрения бяха, че става дума за обикновена настинка, породена от постоянното излагане на климатиците заради жегите в Катар. Сега обаче се предполага, че френските национали са се заразили от англичаните по време на четвъртфинала между двата отбора при победата на "петлите“ с 2:1.

Според информация на журналиста Фабрис Хоукинс, състоянието на Варан и Конате не е притеснително и двамата се намират по лекарско наблюдение. При Конате симптомите са по-изразени, докато Варан чувства само леко неразположение.