Почина легендата на сръбския футбол Синиша Михайлович. Тъжната новина съобщиха медиите в Италия, сред които и "Гадзета дело спорт". Михайлович загуби битката с левкемията на 53-годишна възраст. Бившият защитник и халф, който се превърна в легенда в Серия "А", е починал в клиника в Рим. 

Синиша Михайлович е роден на 20 февруари 1969 година във Вуковар, бивша Югославия (днешна Хърватия).

За последно беше треньор на Болоня. На пресконференция на 13 юли 2019 г. Синиша обяви, че е диагностициран с левкемия: "Имам левкемия, но ще я победя, като играя нападателно!".

На 29 октомври 2019 г. Михайлович претърпя трансплантация на костен мозък, а през март тази година обяви, че отново трябва да влезе в болница, за да се бори с коварното заболяване. 

На 6 септември легендата се раздели с Болоня, за да се фокусира изцяло върху борбата с левкемията. Той беше начело на "червено-сините" от 2019 г. Преди време отново води Болоня (2008-2009 г.). Михайлович беше треньор още на Катания, Фиорентина, националния отбор на Сърбия, Сампдория, Милан, Торино и Спортинг (Лисабон).

Като футболист Синиша носи екипите на Войводина, Цървена звезда (печели Купата на европейските шампиони и Междуконтиненталната купа през 1991 г.), играе с успех и в Италия - Рома (1992-1994), Сампдория (1994-1998), Лацио (1998-2004, печели шампионска титла, по два пъти Купа на Италия и Суперкупа на Италия, КНК и Суперкупа на Европа) и Интер (2004-2006). С "нерадзурите" също става шампион, печели два пъти Купата на Италия и веднъж Суперкупата на Италия.

"Серия А е дълбоко накърнена от смъртта на Синиша Михайлович“, написа в Туитър италианската лига. "Неговата чиста класа като футболист и треньор, неговата сила и човечност са пример, който оставя незаличима празнота в италианския и световния футбол.“ Тъй като почитта започна да залива от вътре и извън футболния свят, италианският външен министър Антонио Таяни добави в социалните медии: "Страхотен човек, велик боец, ще го запомним като един от най-добрите сръбски играчи, играли някога в Италия."

Михайлович има 63 мача и 10 гола за Югославия и игра за националния отбор в периода 1991-2003 г.

Беше считан за един от най-добрите изпълнители на пряк свободни удари за всички времена. Отбелязва 28 от 38-те си попадения в Серия "А" именно от фаулове. 

Синиша има трима синове - Мирослав, Душан и Николас, както и две дъщери - Виктория и Вирджиния.