Отборите на Ливърпул и Милан ще изиграят приятелски двубой днес от 17:30 часа българско време. Контролата е част от турнира за Суперкупата на Дубай, в който участват още отборите на Арсенал и Олимпик Лион.

Срещата ще се проведе на ст. "Ал Мактум" в Обединените арабски емирства, където отборите провеждат част от подготвителните си лагери преди подновяването на клубните им първенства.

В първия си мач "мърсисайдци" загубиха с 3:1 от Лион в редовното време, а след това отстъпиха и в задължителното изпълнение на дузпи с 5:3.

"Росонерите" също претърпяха поражение в първата си контрола с Арсенал с 2:1 и с 4:3 при изпълнението на 11-метрови наказателни удари.

В следващия си официален мач, на 22 декември, Ливърпул гостува на Манчестър сити в мач от четвърти кръг от турнира за Купата на Лигата. Три дни по-късно "червените" гостуват на Астън Вила в мач от Висшата лига.

Милан ще изиграе още един приятелски мач в края на годината срещу ПСВ Айндховен. Шампионите на Италия подновяват участието си в Серия "А" на 4 януари с гостуване на Салернитана.