Една от емблемите на световния тенис – Борис Бекер, бе освободен от британски затвор, като предстои депортирането му от страната, съобщават световните агенции.

През април шесткратният шампион в турнирите от Големия шлем бе осъден на две години и шест месеца затвор от лондонски съд за укриване на активи на стойност стотици хиляди лири, след като беше обявен в несъстоятелност.

"Всеки чужд гражданин, който е осъден за престъпление и получи присъда лишаване от свобода подлежи на депортиране при първа възможност", се казва в изявление на Министерството на вътрешните работи на Великобритания, цитирано от "Ройтерс“.

Преди това Бекер има присъда за укриване на данъци в Германия през 2002 година, за което получава условно наказание.

Бившият тенисист спечели първия си финал на "Уимбълдън" през 1985 година на 17 години, като стана най-младият и първият непоставен играч, който спечели титлата на сингъл при мъжете. След това той спечели още два трофея на Откритото първенство на Великобритания.

Бекер отхвърли всички обвинения във връзка със съдебното производство в Лондон, заявявайки, че е сътрудничил в процедурата по несъстоятелност и е разчитал на своите съветници.