Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада обяви, че наградата за "Най-полезен играч" през редовния сезон ще носи името на Майкъл Джордан.

Най-престижното индивидуално отличие в НБА е с нов дизайн и е част от инициативата на асоциацията за реновиране на най-значимите индивидуални награда като тази за "Защитник на годината" ще носи името на Хакийм Олайджувон, тази за "Новобранец на годината" е кръстена на Уилт Чембърлейн, а тази за "Шести играч" вече ще носи името на Джон Хавличек.

Трофеят за "Най-прогресиращ играч" е наречен на Джордж Микан, а единствената нова наградата - тази за "Играч с решаващ принос", ще бъде на името на Джери Уест.

"Нашата нова колекция от трофеи почита едни от най-големите играчи в историята на НБА, които са оставили огромен отпечатък след себе си", заяви комисарят на лигата Адам Силвър. 

"Чрез тези отличия ние не само ще отличаваме най-добрите играчи всеки сезон, но и ще отдаваме заслуженото признание на легендите, които въплъщават тези престижни награди", добави още Силвър.