Една от легендите на бразилския футбол Ривалдо коментира възможността чужденец да поеме поста на селекционер на националния тим на Бразилия.

В профила си в една от социалните мрежи Ривалдо написа, че е категорично против чужденец да води Бразилия. Той определи подобна идея като неуважителна към бразилските специалисти. Според него, страната разполага с достатъчно качествени треньори, които могат да се справят добре с тежката задача.

Ривалдо коментира, че привличането на чужденец не е никаква гаранция, че отборът ще спечели световна титла. Според него, дори и да има такава гаранция, за чужденецът ще е далеч по-важно неговата родина да стигне до титлата.

Легендата е категоричен, че националният отбор на Бразилия трябва да бъде воден от специалист, в чийто вени тече бразилска кръв.

Както е известно, от Бразилската футболна конфедерация дадоха да се разбере след оттеглянето на Тите от селекционерския пост, че сред основните кандидати за негов наследник на треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти и мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола.