Рауфеон Стоц защити временната титла в категория петел на Bellator и стигна до финала на турнира.

Временният шампион оглави събитието Bellator 289, което се проведе в Кънектикът. Негов съперник беше Дани Сабатело. Битката между двамата успя да стигне до решението на съдиите. След 5 рунда по 5 минути Стоц спечели с разделно решение - (45–50, 48–47, 48–47).

От самото начало беше ясно, че борбата е планът на Сабатело. Дръзкият 29-годишен боец отбеляза тейкдауни във всеки рунд, с изключение на третия. Дани постоянно търсеше начин да стигне до гърба на Стоц, но не успя да постигне събмишъна.

Сабатело не успя застраши Стоц със своите атаки. Той успя да натрупа доста минути контрол на земята, но нищо повече. Стоц от своя страна изпълни 15 от своите 19 опита за събаряне. Той направи много добра битка, вкарвайки 90 удара срещу 43 от страна на Сабатело.

Така битката стигна до решение, а изненадващо един от съдиите отсъди с 50-45 за Сабатело. Останалите двама отсъдиха с 48–47, 48–47 в полза на Стоц, който запази титлата и отиде на финал. Там той среща Пачи Микс и двамата ще спорят за временната титла, както и наградата от 1 милион долара.

Победителят от турнира ще се бие с безспорният шампион Серджо Петис, който лекува контузия.