Медиите в Италия разпространиха списъка с трансфери и сделки на Ювентус, които са обект на разследване от прокуратурата в Торино.

"Бианконерите" са разследвани от италианската футболна централа и УЕФА по обвинения във финансови измами и укриване на данъци.

В края на месец ноември целия Борд на директорите на Ювентус, начело с президента Андреа Аниели и вицепрезидента Павел Недвед, подадоха оставки под претекст, че не искат да пречат на разследвано на италианските съдебни власти.

Въпреки че най-тревожният аспект е обвинението за плащане на играчи под масата, друг обсъждан въпрос е потенциалната инфлация на трансферните такси при обменни сделки за увеличаване на капиталовите печалби.

Италианското издание "La Gazzetta dello Sport" публикува списък с 22 трансфера, разследвани от прокурора на Торино.

Те включват размяната между Милан и Юве на защитниците Леонардо Бонучи и Матиа Калдара, смяната на Леонардо Спинацола с Лука Пелегрини с Рома и размяната на Миралем Пянич с Артур Мело с Барселона.

В списъка личат имената и на Жоао Кансело, който прекара един сезон в Ювентус, преди да бъде пратен в Манчестър Сити в замяна на Данило.