Италианският политик Алесандро Ди Батиста настоя за тежки санкции срещу италианския гранд Ювентус. Причина за искането е новият скандал около клуба от Торино свързан с "финансови и трансферни злоупотреби по време на корона пандемията".

Според Ди Батиста, "бианконерите" трябва да си понесат санкциите, тъй като това е поредна афера с клуба в последните 16 години. През 2006-та отборът бе изпратен в Серия "Б" за един сезон заради случая "Калчополи", в който Ювентус бе намерен за виновен в обвинения за уговорени мачове и съдии.

"За пореден път световният колос е замесен в скандал, а главните замесени лица няма да влязат в затвора. Дори когато имаше скандал с подслушване, като случая с Луис Суарес (за категоричното даване на италиански паспорт). Първо беше "Калчополи", след това беше аферата със сдружаването на ултрасите на клуба с италианската мафия. Сега измами с финанси... Пак ли Ювентус ще остане ненаказан? Една година в Серия "Б", но и всички титли трябва да му бъдат отнети. Италия има нужда от чистота и законност!", каза Ди Батиста.