Футболният отбор на Беласица (Петрич) е получил под наем стадиона и базата си за срок от 10 години, съобщава официалният сайт на втородивизионния клуб. Досега футболният отбор играеше домакинските си мачове във Втора лига на стадиона в Симитли. 

"Дългоочакваният договор, при това ревизиран като наем, между Национална спортна база и Община Петрич за стопанисване на спортните съоръжения и сгради на базата в Петрич вече е подписан, като срокът на договора е 10 години.

"До този момент Община Петрич имаше подписан едногодишен договор – кратко време за инвестиции, чувство за несигурност какво ще се случи след това. "Срокът беше изключително кратък. Сега имаме повече спокойствие, повече сигурност да инвестираме и по-добра цена - 4 500 лева с ДДС е месечният наем за съоръженията“, обяви кметът на Петрич Димитър Бръчков.

"Съоръженията, които се предоставят на Община Петрич са: основният стадион с писта, двуетажната сграда (съблекалня), пристройката към нея, салон за баскетболни тренировки, салон за обща физическа подготовка, тренировъчен футболен терен, открита площадка с кортова настилка, площадка за хандбал, тенис корт и площадка, обслужващ паркинг и търговски обект на входа на НСБ "Цар Самуил“.