Агентът на Фили Кръстев - Николай Жейнов сподели, че не е сигурен дали 21-годишният халф на Левски ще остане на "Герена" през 2023-та. Жейнов пътува до Манчестър заедно с Кръстев за преговорите със "Сити Футбол Груп".

"Преди час и половина кацнахме двамата с Филип от Манчестър. Бяхме повикани от ръководството на Сити Груп да направим стандартните медицински изследвания, тъй като в последната календарна година на Филип му се събраха много мачове и твърде малка почивка между сезоните. Също така водихме преговори за удължаване за настоящия му договор със Сити Футбол Груп“, разкри Жейнов.

"Определено бяхме изненадани, в детайли показаха, почти за всеки мач анализи. Оказа се, че всеки един мач се гледа детайлно и се гледа анализ. Оценките са му много добри, да не кажа отлични. В Европа на неговата възраст е може би най-добрият футболист“, продължи той, след което коментира дали Кръстев ще остане на "Георги Аспарухов“ и през пролетния полусезон.

"Не мога да кажа, че Филип ще остане в Левски и след Нова година. Има още шест месеца за преотстъпване в Левски. Сити Груп могат да го прекратят. Филип беше много ентусиазирам. Посрещнаха ни много топло. Всички се отнасят с голям респект към него", допълни Жейнов.