Една от звездите на световния мъжки тенис - Новак Джокович обяви основните си цели за следващата година. Носителят на куп рекорди и бивш номер 1 в света, ще се концентрира върху турнирите от Големия шлем, както и тези от сериите "Мастърс". Сърбинът заяви, че приоритет за него ще бъде и Купа "Дейвис". 

"Основната ми цел са турнирите от Големия шлем и от сериите "Мастърс", обичам да играя и за родината си, защото това носи най-прекрасните емоции", заяви Джокович пред сръбската преса. 

"Надявам се през следващия сезон да съм здрав и да играя на високо ниво. Не се смятам за професионалист, който иска просто да участва без да е един от претендентите за спечелване на титли от Големия шлем или да не се бори за първото място в световната ранглиста. Не се виждам 25-и в света и да играя на средно ниво“, добави още носителят на 21 титли от Големия шлем. 

През тази година Джокович беше лишен от участие на голяма част от турнирите на АТП поради факта, че не се е ваксинирал срещу коронавирус. Въпреки това той завърши на 5-о място в края на сезона, триумфирайки на "Уимбълдън", Финалния турнир на осемте най-добри през сезона в Милано, както и в още три състезания на АТП.