Лионел Скалони, треньор на аржентинския национален отбор по футбол, анализира представянето на водения от него състав. Наставникът беше доволен от класирането на "гаучусите" за 1/4-финалите на Световното първенство, въпреки трудния успех с 2:1 над тима на Австралия. 

“Мачът беше труден. Австралия оказа сериозна съпротива през първото полувреме. На почивката внесохме известни корекции, които ни помогнаха. Мисля, че заслужавахме да спечелим спокойно. Не успяхме да вкараме трети гол и последните минути бяха нервни", отбеляза Скалони. 

“Лаутаро ни е спасявал много пъти. Той ни е носил радост и ще продължи да го прави. Чудесно е, че Хуалиан Алварес вкара гол, Лаутаро Мартинес също ще дочака своя момент", заяви специалистът. 

На 1/4-финалите Аржентина среща тима на Нидерландия, който все още няма поражение в надпреварата. Мачът ще се проведе на 9-и декември от 21:00 часа българско време.

“Много е вълнуващо да сме тук и да сме толкова сплотени. За всички, които са част от отбора, това са уникални и незабравими моменти", завърши Скалони.