Шампионът на Световният боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри записа трети пореден успех над своя сънародник Дерек Чисора, защитавайки по този начин пояса на една от най-влиятелните боксови организации в света. 

Срещата беше главна на гала, състояла се на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ в Лондон.

Британската битка беше открита като двамата се опитаха да приключат двубоя чрез нокаут, но определено преимуществото беше за "Циганския крал". Фюри регистрира по-чисти удари и закономерно стигна до успех с технически нокаут в 10-я рунд. Това беше шеста поредна победа за него на професионалния боксов ринг и трета успешна защита на титлата. 

В мачовете между Чисора и Фюри това е първи двубой, приключил с нокаут (победите на "Циганския крал" през 2011 и 2014 години са с единодушно съдийско решение и след отказване поради контузия на Чисора в 10-я рунд на втория мач). 

Това, най-вероятно, беше последен двубой за Чисора на професионалния ринг. 

Фюри, от своя страна, очаква обединителен сблъсък с ностеля на поясите на WBA (Super), WBO, IBF и IBO за определяне на абсолютния световен шампион при най-тежките - Олександър Усик

Балансът на Фюри, след успеха над Чисора, е 33 победи, от които 24 с нокаут и 1 равенство (в първия двубой с Дионтей Уайлдър).