Чеслав Михниевич, който е треньор на полския национален отбор по футбол, не приема критиките, че неговият отбор играе само защитен футбол. 

"Тези, които не играят защитно на Световните първенства се прибират у дома и гледат турнира до края по телевизията. Сега ние излязохме от груповата фаза и ще променим плановете си", заяви наставникът на "Дружина полска". 

Полша излезе от групата си на шампионат на планетата за първи път от 36 години като получи попадения само от състава на Ажентина.

"Футболът е за печелене на точки, на победи и на трофеи. Особено на Световното първенство. Отборите са наясно, че не можеш да позволиш да ти отбележат лесни голове. Бяхме добри в защита и като награда за това ще играем с Франция", заяви още Михниевич. 

"Печелиш или си заминаваш, залогът е голям. Мечтаехме да преодолеем групата, направихме всичко възможно, за да го постигнем. 4-и декември е празникът на миньорите в Полша, така че ние ще направим всичко по силите си, за да се включим в празника. Не се страхуваме от Франция, но ги уважаваме. Уважаваме тяхната класа. Но не ни вълнува какво мислят другите за нас".

Полша излиза срещу актуалния световен шампион Франция в неделя от 17:00 часа в 1/8-финал на Световното първенство по футбол, което продължава в Катар. 

"Багажът не ни е опакован. Не бяхме готови за прибиране у дома преди мача с Аржентина, не сме готови и сега. Знаем, че Франция е много силен отбор, Гризман и Мбапе са отлични играчи. Но ще дадем всичко, на което сме способни", завърши той.